De Achterhoek gedekt met een netwerk van camperplaatsen


Per juni 2012 is de Achterhoek gedekt met een netwerk van plekken waar met een camper kan worden overnacht. Op iedere locatie is plek voor vier campers. De camperplaatsen hebben elk een uniforme zuil waar tegen betaling stroom en water kan worden getapt.

Er zijn liefst veertig locaties in de Achterhoek ingericht, meestal bij de toegangspoort van een camping maar in enkele gevallen ook in het centrum van dorp of stad. De plekken zijn in de nabijheid van de locatie met uniforme bebording aangegeven.

Klik hier voor een overzicht van de camperplaatsen

zuil

Kosten overnachting

Kosten overnachting

Een overnachting op een camperplek kost € 10 per 24 uur. Hiervoor is stroom verkrijgbaar (6A), te tappen met de bekende euro-stekker. Ook biedt de uniforme camperzuil een afvoerpunt voor vuil water. Schoon water is ook verkrijgbaar. Hiervoor dient extra € 1 per 80 liter water te worden betaald. Betaling aan de zuil kan met alle in omloop zijnde euromunten, pinnen kan niet. Betaling per dagdeel of per uur is niet mogelijk. Minimumtarief is € 10.

camperplaats

Plekken

Vrijwel alle camperplaatsen hebben vier plekken, dus voor vier campers. Alleen de Houtwal aan het centrum van Zutphen en recreatieplas de Slingeplas bij Bredevoort bieden elk acht plekken. Wanneer de locatie zich bevindt bij een reguliere camping, dan staat de camperzuil meestal buiten het terrein van het kampeerterrein. In principe kan geen gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van de camping, tenzij op deze website of ter plekke anders is aangegeven.

camperplaats

Reserveren

Reserveren voor een camperplaats is in principe niet nodig. Vooraf telefonisch contact opnemen met de betreffende locatie kan nooit kwaad.

Download het PDF document met camperplekken in de Achterhoek.

camper